En missad buss

Imorse var jag på den avslutande delen av lillasyster Lisas konfirmation:)

Klockan 12.05 skulle jag ta bussen till Nyköping för att träffa Ksenia, men eftersom jag troligtvis hade läst fel så fanns det ingen buss med avgångstid 12.05, dock ett tåg men jag var inte vid tågstationen utan vid en busshållsplats vid mig så det gick åt skogen.

Jag avskyr när saker och ting inte blir som dem är planerade och jag fick en väldig ångest av mitt misstag. Jag ber om ursäkt.

Gick en sväng på stan och shoppade mors-dag-present och studentpresent till syster Amelie.

Sedan gick jag hem till mamma och solade i nästan tre timmar så jag fick en släng av solsting.

Nu ska jag snart gå och hyra en film och förbereda en kall kvällsmiddag för mig och någon väldigt speciell<3


Några kort från lördagen...


No title

Måste sova snart. Måste orka med morgondagen. Plikten är för stark. Och jag undrar när jag ska få tid att vila ut, eller kanske mer när jag väl ska ta mig tiden när jag har möjlighet...

Helt tom, eller så när på...

Förhoppningsvis ger denna helg många anledningar till glädje...

Sov gott!

/Kim Baung

Bara en som Du

Vad som än händer ska jag tro på Dig och älska Dig!

/Kim Baung

Ännu en (till stor del) vacker dag

Solen har stått högt på himlen under en bra stund idag och inte besvärats av allt för mycket moln. Detta föranledde för min del en stund ute i solen på Tomaskyrkans innergård, himla mysigt och skönt.

Har också hunnit med en orgel och pianolektions för Staffi:)

På Ungdomsgruppen i Tomas spelade och sjung en av våra ungdomar två egenskrivna låtar och jag blev så himla imponerad. Nu ska Vicktoria få komma och spela och sjunga på ett musikcafé i sommar, det känns himla bra.

Nu ska jag snart törna in.

Imorgon är det jobb på Odlarskolan. uppvaktande av min bror Martin samt sånglektion för Ulrika Tenstam i Strängnäs. Fullt upp alltså och det känns faktiskt helt okej:)

"När stormen rasar som mest och du är rädd,
kommer Gud antingen stilla stormen,
eller låta stormen rasa och stilla dig" /
Okänd

/Kim Baung

Mellandag

Vaknade imorse och var inte alls utvilad, detta resulterade i ett halvdåligt humör och det har verkligen följt med mig genom dagen. Detta är vad jag skulle kalla en mellandag, en dag då inget går speciellt bra och humöret är ganska långt ner.

Kvällen blev iallafall bra då någon jag tycker mycket kom förbi och vi åt en liten middag tillsammans:)

Nu ska jag snart stryka lite kläder förhoppningsvis(beroende på om jag orkar). Ska också förbereda en andakt tills imorgon. Sedan funderar jag på att spela lite en stund. Jag behöver det. Disk och städ får vänta.

Du vandra en gång här på kall och kylig jord
Du gick till syndarna och gav dem livets ord...

/Kim Baung

En vacker dag

Söndagar är väl för dem flesta människor en tämligen tråkig och ointressant dag. Jag vet att jag sedan jag var liten alltid tyckt väldigt illa om söndagar, när söndagen är kommen vet man att snart är helgen slut.

Denna söndag däremot har varit fantastisk.

Jag började med dop i Tomas och efter det styrde jag mina steg snabbt mot S:t Andreas för att kunna se Danskonfirmanderna och Tobias konfirmeras. Det var stressigt och jag blev ett par minuter sen, men sedan var jag på plats. Många konfirmationer har jag sett och alla brukar vara väldigt vackra och speciella men denna var faktiskt något särskilt. En annan formation i Kyrkan, en massa dans och sång. Jag måste säga att jag verkligen lärt mig uppskatta dans på senare tid främst genom det lilla jag sett Danskonfirmanderna framföra.

Roligt var också att Danskonfirmanderna är väldigt duktiga på att sjunga.

Jag blev helt tagen när Alicia sjöng Christina Aguileras "You´re beautyful" (eller hur titelnamnet är). En svår låt men som hon verkligen bemästrade.

Jag var verkligen tagen av denna konfirmation, jag är så glad att jag hann dit.

När jag var på Livets Ord i fredags hade jag väldigt svårt att känna helig Ande, men vid handpåläggningen med bön för Danskonfirmanderna och Tobias kunde jag känna den där rysningskänslan som intar en. Helig Ande kunde jag känna idag i S:t Andreas Kyrka och det är en härlig känsla.

Några bilder tänkte jag publicera...









Nu ser jag verkligen framemot älskade lillasyster Lisas konfirmation nästa helg:)

Nu är det dags att sova!

/Kim Baung

God morgon

Det blev inte alltför sent ute igår, tack och lov, men visst hade jag gärna sovit någa timmar till. Runt klockan 01.00 avslutade vi kvällen med att splitta en pizza på Kebabhuset och sedan bar det av hemåt. Hursomhelst, mycket trevligt och lite skvaller kan faktiskt alltid vara kul.

Det enda tråkiga med att gå ut är att det försvinner så mycket pengar av bara farten.

På måndag är det löningsdag. Jag ska försöka finna rätt på min gamla cykel i nästa vecka och om inte det går så ska jag ta en slant och faktiskt köpa en ny (fast gärna gammal om ni förstår).

Nu ska det inhandlas frukost och lite senare bär det av mot Kyrkan för att spela:)

/Kim Baung

Grappa

Nu om några minuter bär det av mot Grappa där jag ska träffa en mycket god vän.

Det blir nog inte så sent, har ett dop imorgon att spela på. Jaja.

Det är ingen idé att gråta över spilld mjölk

/Kim Baung

Hemkommen från Livets Ord

Sådärja!

Kom hemifrån Uppsala för någon timme sedan. Jag tillsammans med mina vänner Johanna och Sandra åkte iväg vid 12.30 idag för att besöka Livets Ord och Vårseminariumet som just nu äger rum där. Klockan 15.00 deltog vi i en Lovsångsgudstjänst ledd av Harald Höidahl (en härlig Singer/songwriter). När den var slut tog vi oss in till centrum och åt, kollade affärer och hann med en liten tur till Domkyrkan.

Klockan 19.00 var det dags för möte igen med talare Ulf Ekman. Jag hade förväntat mig en bra och intressant predikan men blev väldigt missnöjd. Så här efteråt känns det som att jag knappt kommer ihåg vad han snackade om, det var ihåligt och väldigt ointressant. Han brukar vara bättre. Intressant var också den handpåläggning som han och hans pastorer gav dem tillresta pastorerna. Dem la händerna på dem och de föll ihop som asplöv. Jag funderar: Är det Helig Andes kraft eller är det bara en stor jävla psykos? Obehagligt som fan ändå måste jag säga.

Jag uppskattade musiken och sången och givetvis sällskapet idag. Men Ulf Ekmans ganska menlösa predikan och allt annat snack från andra ordbajsande pastorer hade jag gärna varit utan.

Jag känner ett väldigt sug efter ett piano att spela på. Som Fors Kyrkas organist sa på festen hos Staffi i torsdags: Får jag inte spela så får jag abstinens. Jag förstår mer och mer av det. Ju mer man lär sig, desto mer längtar man.

Klockan är ganska sent. Lördag skulle egentligen spenderats med en vän, men något tråkigt verkar ha kommit i vägen. Jag tänker på dig min vän och ber för dig och din familj.

Lördagen tänker jag troligtvis ta en hel del tid till att träna på piano hemma hos mamma eller åka ut Till Tomaskyrkan så att jag också kan träna orgel.

Det har blivit en del skräpmat idag och jag måste säga att jag är så väldigt less på onyttigheter. Min kropp vill inte ha mer, inte just nu iaf.

Pictures



















God natt!

/Kim Baung


Livets Ord

Var på inflyttningsfest igår hos Staffi Lontos. Det blev inte alltför sent, var hemma strax efter 02.00 inatt om jag minns rätt. Det hade varit skönt att få sova ut idag med om 45 minuter bär det av till Uppsala med Sandra och kanske Basse. Vi ska flanera, umgås och även gå på Livets Ord. Jag vet det är hur laddat som helst att säga att man ska på Livets Ord, det märkte jag senast igår kväll. Men, men, vi ska dit. Ibland får man plocka russinen ur kakan. Ibland får man se till det som är gott.

Jag längtar efter min gullunge väldigt  mycket!

Nu ska jag ta en dusch!

/Kim Baung 

Pictures








God, solig morgon

Skumma drömmar. Jag vet att jag drömde något skumt inatt igen, men eftersom jag inte skrev ner det direkt när vaknat så är det för tillfället som bortblåst. Hoppas snart att jag kommer på det igen eftersom skumt ibland är väldigt intressant.

Har talat med en förhoppningsvis klok man idag på telefon. Nu är det dags för lite kompletteringar.

Senare idag ska jag ner till Fors och träffa Fors-konfirmanderna och ta en fika med dem och låta dem få korten från konfirmationen.

Jag kom nyss på vad jag drömde och jag sitter och reflekterar kring anledningen och/ eller budskapet till/med den.

Så väldigt mycket handlar om vilka val vi gör. Idag ska få bli en dag med bra val, det är min intention.

/Kim Baung

Säga vad man tycker

Ibland är det väldigt skönt att säga vad man tycker även om konsekvenserna till en första stund kan te sig katastrofala.

Allting börjar klarna nu, kanske en stund för sent, en stund som kan te sig som en evighet. Snart måste lögner bli sanningar, yta till djup. En dag, en dag snart  hoppas jag att allt får spys ut så att jag slipper ha allt inom mig. För någonstans har jag kommit till insikten att jag älskar mig själv så otroligt mycket och att mitt liv är jävligt viktigt. Som Doktor House sa: Om du inte tycker att ditt liv är mer värt än andras så kan du skriva på donatorkortet och ta livet av dig. Jag tror att jag skulle kunna ge mitt liv för någon jag älskar, men jag vet många jag inte skulle göra det för.

"Störst kärlek har den som ger sitt liv för sina vänner" /Jesus

Till slut ska du få veta sanningen, en sanning som bara jag själv och några få utvalda känt till. Och du kommer inte att tycka om det, och jag vet inte längre om jag bryr mig.

____________________________________________________________________________________

Idag har jag fått möjlighet att träffa två personer jag tycker fantastiskt mycket om. Den ena är min orgel och pianolärare Staffi Lontos. Kunskap är verkligen underbart och det är en glädje att få ta emot den av dig.
 
Den andra är en person som jag inte kan beskriva med ord, eftersom personen är stört omöjlig att sätta ord på, iallfall för mig. Det är en människa som jag ofta kan tycka vidrigt illa om men som ändå fyller mig med tillförsikt och som ofta lyser upp mina dagar. Det är otroligt att så många motsatser kan finnas i en människa. Hur som helst, tack för att du lyste upp denna dag även om medelbetyget oftast dras ner av din dåliga karaktär.

Och jag säger inte att min karaktär är något vidare, det vet jag att den inte är. Och kanske är det just det faktum att jag tycker att din karaktär suger som någonstans undermedvetet också får mig att uppskatta dig mitt i alla motsatser. Kanske kan jag se en del av mig själv i dig eller så är det bara befriande att se någon som måhända har en hemsk personlighet av andra orsaker än en själv, men som fortfarande har en hemsk personlighet.

Jag uppskattar människor som är lika mig själv och som överensstämmer med mina ideal av olika ting, få är dem människorna och det förklarar nog varför jag ofta har svårt för många människor.

Något väldigt roligt är att jag och en god vän bokat flygbiljetter till Milano. Så om mindre än två månader sitter vi på ett flyg till en plats långt bort härifrån och det ska bli skönt att slippa den här stan och alla dess minnen och verkligheter.

Jag vill se något nytt, uppleva något nytt. Det har jag känt länge nu.

Mamsi kom hem från Barcelona för några dagar sedan och bl.a. fick jag en himla fin Ikon av henne som är så finurlig så att man kan ha den stående och att den inte behöver hängas på väggen eller lutas mot något. En kul liten form som passar.

Och på bilden ser jag människor som symboliserar helighet och det är vad jag eftersträvar i mitt liv. Jag vet att det är en bit kvar dit, men varje seger ger en försmak.

"Vad Du vill är helighet, men Du är barmhärtighet"/Psalm 217, femte versen.  

Jag hade lyckan att få spela och sjunga denna fantastiska psalm vid två tillfällen idag. Och den får mig att tänka på Stefan Holm. Åh vad jag saknar dig just nu, just nu vet jag att jag behöver dig, du skulle kommit med kloka ord som jag själv inte visste om, en kunskap som ligger dold djupt inom mig. Som den gången du fick mig att förstå vad allt handlade om. Och varje dag är en smärtfylld resa mot kunskapen om den sanningen, grunden till så mycket. Varje dag är en upplevelse av den känslan eller en förnimmelse av minnet av den.

Och så sitter jag och saknar en helt annan vän som jag spenderade så många kvällar med en gång i tiden. En människa som till stor del varit något av det närmsta jag kommit min like.

Och så vet jag att det snart är dags att sova så att jag orkar upp imorgon för att kräva vad jag vet att jag behöver. Medel för att nå sanningen, för jag klarar inte av okunskap, det är som en nagel i ögat på mig och smärtan som en tagg. Och så väntar jag på ett ord från Dig, en förklaring. Gärna en tagg bara målet är helighet och vägen mild.

Och så tänker jag på vad en människa en gång sa...

Tragiska och perfekta 

Och det är väl någonstans en sanning... Kanske rentav sanningen...

Och så sitter jag och dricker min Tropicana, funderande på att snart ta en nikotintablett till, glad över att jag låtit bli cigaretter och snus. Som Agnes sa en gång, det är bara att bestämma sig. Och jag bestämde mig och det känns skönt.

Och så väller det ut ord, jag skulle kunna skriva hela natten.  

Och jag vet vad jag längtar efter, det jag längtat så länge efter. Det som jag inte vet om jag någonsin riktigt upplevt...

Och så lyssnar jag på Dc Talks "In the light" gång på gång.

Imorgon tänkte jag skriva, men det är egentligen idag så är det min första lediga dag och efter att denna dag är slut ska jag hinna med tre till innan jag behöver jobba igen, och jag hoppas att allt gott planerat ska slå in.

Och så funderar jag på drömmarna jag drömde natten som var. Den ena var väldigt lätt att tolka, den andra mer svårtolkad...

Och nu ska jag snart kvarta.

God natt!

/Kim Baung

One week

Upptäckte nyligen att jag inte skrivit i bloggen på en vecka så nu känner jag att det är dags att plita ner något.

Måndagen är snart slut. I helgen har jag haft två stycken konfirmationsspelningar i Fors. Det var verkligen kul, men det känns på sitt sätt skönt att stressen och prestationsångest nu har kunnat gå och lägga sig.

Har också grattat min brorsdotter i söndags och fick då också möjlighet att se brorsans och hans flickväns nya boende, en villa i Hällby, fint och en härlig uteplats:) 

Dagen idag har spenderats några timmar på jobbet och så har jag också unnat mig några timmar till att städa hemma.

Imorgon behöver jag inte vara på jobbet förrän klockan 11.00. Har en lunchandakt att tala och spela i klockan 12.00 så det är lika bra att vara där en timme innan och förbereda sig lite.

Kvällen till ära lyssnar jag på Babayshambles låt "Fuck forever". Lite nostalgi över den trots att det inte var allfrö länge sedan man lyssnade på den...

Men men, en hel del meningslöst svammel blir det här, men det är väl precis vad bloggar är till för?

Eftersom mitt lilla shampoo hemma tagit slut så var det tvunget att köpa nytt. Eftersom dofter lätt väcker minnen till liv i mig så valde jag att köpa Fructis (fördelaktigt ekonomiskt jämfört med dem jag brukar handla för att lugna mitt orimliga hårproduktsbehov). Det var länge sedan jag använde det och jag tror att jag minns en viss båtresa många år tillbaks i tiden.

Kanske är lika bra att ladda upp några bilder från helgen...

(Publiceras ett dygn för sent)

/Kim Baung

Morgondagens samtal

Nu är det snart dags att tvinga mig själv i säng!

Idag har min kör sjungit i Pridemässan och jag spelat, dem är himla duktiga:)

Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka och jag känner mig ganska tillfreds med det...

Imorgon är det dock dags att ringa ett samtal som jag önskar att jag kunde undvika, men det är nog ingen idé att skjuta upp det...

Och jag önskar inte en stund av lugn och ro.
Jag önskar en evighet utan rädsla och oro.
En frimodig människa utan dessa slags problem.
Smärtan nu gjort till mitt eget emblem...
/ Hans Boem



God natt!

/Kim Baung

Varför?

Om och om ställer jag mig själv frågan varför?

På något sätt lyckas jag alltid, somliga ting kan sätta saker ur spel.

Nu sitter jag här och lyssnar på studioinspelningarna som blev klara i torsdags. Kanske kommer jag gå in och göra några småändringar till, vi får se.

Jag har en småfamilj boendes våningen över mig. Jag brukar vara ganska tålig mot ljud men imorse var jag sugen på att dampa loss och skrika några väl valda ord på föräldrarna.

När man blir förälder tappar man då per automatik sitt sunda förnuft eller handlar det om att visa föräldrar inte ens hade något förnuft innan? Man måste väl för fan förstå att det blir lite jävla irriterande när ungen för fan kör något slags
beep-test genom lägenhet. Och jag kan lova att han/hon/det kom upp ganska många nivåer.

Nu hoppas jag at jag varit tillräckligt negativ för idag.

Igår hade Daniel K och jag Matrix-kväll dock orkade vi inte igenom all tre så vi har trean sparad. Jag var lagom pigg när jag vaknade första gången vid 04.35 imorse, tack och lov somnade jag dock om.

Nu ska jag snart styra min kosa till mor för att öva inför morgondagens arbetsdag. När den här söndagen är över kan jag nog andas ut lite förhoppningsvis...

Och så ska jag vänta och se om jag får vad jag förväntar...

/Kim Baung

I am in the newspaper

http://folket.se/nyheter/eskilstuna/1.259626

Länken ovan visar en artikel från dagens tidning Folket där jag och några vänner är med:)

En annorlunda dag idag...

God is light and in Him there is no darkness at all / 1 Joh 1

Jag vill leva mitt liv i ljuset...


/Kim Baung


Kim, gå och lägg dig!

Nu sitter jag här igen vid datorn fastän jag borde ligga och sova sedan länge. Helt uppenbart finns det väl alltför mycket som håller en vaken.

Studioinspelning gick nog ganska bra, däremot är jag väldigt hård på perfektion och min egen röst. På torsdag ska jag lägga dem sista stämmorna och så ska jag och Elias mixa. Hoppas att jag blir nöjd med resultatet:)

Har haft årsmöte för Partipolitiskt obunda i Svenska Kyrkan (POSK) idag och jag hade självbevarelsedrift nog att tacka nej till den erbjudna sekreterarposten. Det är dags att tänka längre och mer på mig själv...

Fast saken är väl den att man alltid tänker på sig själv? Men ibland måste man se på livet, sig själv och sitt eget välmående ur olika synvinklar. Vad är det som betyder mest i mitt liv? Att jag ska må bra och orka göra det jag åtager mig riktigt bra.

Nu är jag mest sugen på att åka iväg på ett karismatiskt möte och stå med lyfta händer mot himlen och se mot det som finns där, det som mitt hjärta redan nu vittnar om.  Jag behöver fokusera på Jesus för då kan jag se mina egna problem i ljuset av Honom.

God natt!

/Kim Baung

Utvilad

Hejsan!

Lördag till söndag hade jag och Anna Jones ett ungdomsläger i Tomaskyrkan. Vi lagade mat, lekte och firade mässa (plus en massa annat också givetvis).

När jag väl kom hem från Tomaskyrkan igår kl. 18.30 var jag dock så slut så att jag bara orkade handla, laga mat och äta innan jag föll i sömn vid 20.00.

Vaknade upp 19.00 imorse och var ännu inte riktigt utvilad. Nu däremot är jag riktigt pigg och glad(kan också bero på att jag tog en liten tupplur på jobbet för att jag var så slut).

Nu sitter jag här efter en heldag på jobbet. Kom hem förrän timme sedan och sitter nu och klunkar Ramlösa Skogshallon, äter nötter och lyssnar på det fantastiska bandet Dc Talk och deras underbara låt Dc Talk. Jag blir verkligen helt energisk i kroppen. När jag var ung och första gången kom i kontakt med Pingstkyrkan på riktigt så vet jag att denna låt spelades flitigt. Dansgruppen A2J (Addicted to Jesus) dansade också ett antal gånger till denna låt. Gruppen bestod av min gamla klasskamrat Malina Abrahamsson och min gamla flickvän Hanna Kjellman bl.a.

" I wanna be in the light as You are in the light
  I wanna shine like the stars in the heaven
  So Lord be my light and be my salvation
  Cause all I want is to be in the light"



Nu ska jag snart sova, imorgon blir det studioinspelning, weeei:)

God natt!

/Kim Baung

Ge mig en plats där jag kan växa...

Ingenting kvar, förstört, slängt på avskrädeshögen. Bränt, dömt, slängt, i minnet gömt!

Om några minuter är det verkligen dags att gå och lägga sig. Plugga i hörsnäckorna och försvinna bort. Återigen i en säng som inte är min egen och ärligt talat känns det ganska skönt. Jag tycker om att vara på läger, jag tycker om att vara borta hemifrån ibland.

Jag känner att det är dags att spräcka rutinen, jag behöver ett miljöombyte.

Det finns mycket som jag så gärna vill ha kvar, men jag vet att det snart är dags att offra saker och ting för ett högre mål.

"Ni skall vara heliga såsom Han är helig"

Och så funderar jag på vad helig innebär.

Jag känner mig helig när jag är nära Gud, endast då. I alla fall som jag kan komma på.

Så jag får helt enkelt se till att försöka hålla mig nära Honom.

För saken är den att endast Han kan ge mig ro, endast hos Gud är jag trygg.

Kanske är det känslan av förståelse...

...bli det som jag är tänkt att bli

God natt!

/Kim Baung

Svart kaos

God morgon!

Sitter här och äter en väldigt sen frukost, vilet beror på en väldigt sen kväll igår. Jag tror Sandra och Cassi begav sig hemåt runt 02.30 imorse och sen må jag lova att jag var trött. Det var verkligen kul att träffa Cassi, det var ett tag sedan sist jag såg henne.

Kom hem från lägret på Gilwell igår kväll 22.30 och sen satte alltså den lite mindre "festen" igång. Kände nog egentligen när jag var ute på Gilwell att jag hade velat stanna kvar en natt till men eftersom jag ska ha en lägerövernattning från idag tills imorgon också så kände jag att det var en god idé att sova hemma. Så här i efterhand hade det nog varit vettigare att stanna kvar på lägret, kan se väldigt många fördelar med det.

Min kropp mår inte alls bra, det känns som att den skriker ut sitt missnöje över det sätt jag lever mitt liv på. Saken är bara den att jag inte riktigt vet hur jag ska kunna leva mitt liv på ett annat sätt än det jag gör nu. Att hela tiden hålla tempot uppe, alltid stressa, alltid vara på väg någonstans fyller den funktionen att man hela tiden är sysselsatt och att man inte riktigt har något utrymme att ta tag i en massa saker som man vet att man borde. Man flyr sitt eget genom att förlora sig själv i jobb. Jag är så van vid att hela tiden tänka: vad kommer näst på listan, vart ska jag, vad ska jag göra o.s.v. För att bryta det tankemönstret kommer det att krävas en hel del. Det har hänt att jag lagt mig för att sova på kvällen, bara för att några sekunder efter att huvudet träffat kudden ha fått lov att hämta filofaxen för att se vad som är inbokat för nästkommande dag. Jag lever verkligen mitt liv enligt kalendern. Jag lever mitt liv så stressat jag bara kan för då vet jag att jag inte hinner det jag inte vill hinna.

Men, men. Klockan börjar närma sig två. Ska försöka vara ute i Tomaskyrkan vid 16.00, en timme innan Anna Jones och jag ska ses för att förberede inför ungdomarnas ankomst i vid 18.00. Känner att jag vill få lite tid för att spela på orgeln och pianot, jag behöver verkligen det.

"Och ytan förtäljer inte alltid vad som döljer sig därunder"

Och jag känner att jag behöver komma bort från den är stan ett tag.











So long!

/Kim Baung

RSS 2.0