Slö eller?

Och jag tänker tvinga mig själv att kämpa och försöka för jag vill inte fly bara för att det är lite jobbigt. Jag tänker försöka ge studierna ett riktigt försök!

Tänker just nu tillbaks på livet när man var yngre, hur lätt det var att gå på gymnasiet eller när man hade ett jobb att gå till varje dag! Nu är det studierna som gäller och det är verkligen svårt tycker jag! Förhoppningsvis lossnar det snart :)

Jag har återigen lust att åka bort ett tag, till något vackert ställe med lugn och ro, med människor jag tycker om. Att umgås och fira gudstjänst tillsammans :)

Kanske kommer en öppning till det snart, om så bara för ett dygn, vi får se!

Har inte så mycket att skriva just nu, känns som om Kyrkohistorian och ångesten över den tar upp det mesta!

Sov gott!

Håll mitt hjärta nära Dig!

Mina tankar är så klara nu...

Jag skriver mest bara för att senare kunna påminna mig själv om en förändring jag nu känner i antågande och som jag hoppas och tror kommer ändra mitt fokus och föda radikalitet.

För jag känner att det börjar bli dags att ta steget fullt ut nu. Visst kan man önska att insikten kommit tidigare, men troligtvis kommer den när man är mogen för den och allt är nåd och åter nåd!

Och jag hoppas på att finna vänner som vill försöka dem med, som också känner att det finns något viktigare, som också känner den tilltagande, obekväma känslan av att världen inte kan ge oss det vårt hjärta ropar efter, mötet med Gud.

Vi kan försöka stilla vår törst efter Gud genom att polera vår yta, slava under fåfängan, få fler vänner på Facebook, konsumera mera, söka ytlig bekräftelse och supa bort ångesten, men den sortens törstsläckare föder bara mer törst. Det blir aldrig tillräckligt och vi behöver ständigt mer, vi utvecklar ett beroende och djupt där inne ropar själen efter något eller någon som kan ge den ro.

Detta är vad jag tror om mig själv, jag tänker inte hävda att det nödvändigtvis måste vara på detta sätt för alla andra, men ändå någonstans tror jag att vår själ längtar efter sin upphovsmakare, jag kallar denna upphovsmakare Gud med allt vad det innebär för mig. Inte en gubbe på ett moln, något större. Vi har gjort gubben på molnet till en avbild av våra idéer om Gud och visst känns det som en rimligt dragen slutsats men vi måste minnas att vi är Guds avbilder och att vi som kristna måste söka förstå vem Gud är och vad Gud vill, Han som för oss är uppenbarad i Jesus Kristus, Gud kommen som människa för att vi ska kunna förstå Gud sådan Han är. Sedan har vi jobbet att låta oss formas efter Hans vilja, detta är ett jobb som jag tror att vi som är kristna måste ta på allvar.

Jesus sa till lärjungarna att om dem älskade varandra så skulle människor förstå att dem var hans lärjungar? Så hur gestaltar sig kärlekens gärningar? Dem som får människor att förstå vilken Herre vi har, dem som får människor att förstå hurdan vår Herre är när vi söker vara en avglans av Honom. Hur lyckas vi som kyrka och som enskilda kristna att leva i kärlek?

Den som söker vedergällning stjäl domen från Gud fick jag lära mig häromsistens. Och jag tänker på hur många gånger jag föraktar och dömer människor, och så funderar på om jag har rätt att göra så? För den som sätter sig till doms över andra måste väl också någonstans själv göra sig till Gud. Kanske måste vi också, hur svårt det än är, försöka överlåta domen åt Gud. Vi kan inte döma någon rättvist, ingen av oss är fri från synd och kan kasta första stenen.

Och någonstans litar jag på att Gud som äger domen inte är någon stenkastare, utan att Han är full av nåd!

Några tankar från mig mitt i natten!

Kim Baung


Morgon

God morgon!

Var längesedan jag skrev något i denna blogg så jag plitar ner några rader nu!

Igår spelades det Plump hemma i stugan med kära familjen :)

Ska snart bege mig mot Örebro och en dag i skolan, känns verkligen skoj!

Så blir det kyrka ikväll, härligt!

Och jag hoppas, ber och tror!

Och nu ska jag försöka hålla mig vaken dagen igenom :)

/Kim Baung

Jahapp

En ganska skum dröm besökte min sömn inatt, fast kanske inte så konstigt, det finns ofta anledningar till vad som sker!

Har för mig att slutet blev till en mardröm, men men, även dem är väl en del av livet!

Fredag idag, blir nog en bra dag idag känner jag :)

Kim Baung

Ett leende...

...leker på mina läppar!

Din fullkomlighet

Och världen är inte målad i svart och vitt, det finns en enorm gråzon däremellan och det är där livet utspelar sig.

Eller kanske är det inte en gråzon, kanske är livet en blandning av en masa färger men där ingen kan vara den enda existerande utan där dem ryms tillsammans och livet handlar om att låta de goda färgerna dominera och där man försöker kämpa mot de svåra färgerna!

Jag har idag haft en fantastisk dag på Hammargärdets skola, så härligt att träffa de underbara eleverna igen! Det gör ont att jag från och med idag (kan man väl säga?) inte längre är elevernas musiklärare, nu är det en ny på ingång. Man ska aldrig hoppas på att någon annan ska bli sjuk, men blir musikläraren det några gånger (och då får det inte vara något allvarligt) så kommer jag med glädje rycka in, det skulle ge mig en oerhörd glädje!

Skulle läraren istället helt plötsligt ändra sig och inte längre vill ha tjänsten så tar jag den med glädje fullt ut denna termin!

Torsdag nästa vecka sätter teologistuiderna igång, blir halvtid dem första tio veckorna och sedan heltid, ska bli bra det här :)

Imorgon är blir det lunch med min frisör, härligt att uppdatera varandra, kanske kan vi skratta tillsammans åt livets oförutsägbarhet!

Efter det Kyrka, Cilla och alla andra härliga ungdomar, det känns gott, ska också hinnas med styrelsemöte, hoppas att dem flesta kommer!

Snart filmkväll, trevligt värre!

Kim Baung


Love

Fullspäckad dag och en härlig dag idag. Kul att träffa Magnus och Cilla och dem andra. Och kvällen sånglektion med Felicia, alltid trevligt :)

Imorgon blir det upp tidigt för att åka till en plats jag längtat efter, är verkligen förväntansfull över att träffa alla människor igen :)

Ja, livet känns himla bra faktiskt. Ibland kommer dalar men fokuserar man på allt det som man har att känna lycka och tacksamhet för och då är det lättare att bära dem saker som gör ont.

Klart att man ska lära sig av historien, men ibland måste man bara låta saker och ting vara, ibland är det nog bäst att bara gå vidare i livet och se vad som väntar bakom nästa hörn, med en positiv inställning så kommer nog väldigt mycket bli väldigt bra!

Det viktigaste är ens egna val för det är dem man ska ha vid sin sida och dem formar ens liv till stor del!

Nu en bild på älskade syster min<3 Älskar dig :)




Nu sota och sen sova :)

God natt!


Shining!

Och lovsången bringar ljus, värme, hopp, glädje och framtidstro i mig!

Ska snart sova ett par timmar, fick inte så mycket sömn inatt!

Nu börjar det dra ihop sig till studier och jag börjar känna förväntan, ska bli kul detta!

Senare ikväll blir det mässa i Tomaskyrkan och sedan kommer Felicia och vi ska ha årets första sånglektion, känns verkligen skoj:) Stannar nog kvar sedan på Ungdomsgruppen. Ska också hinna en sväng förbi Magnus i S:t Andreas. Nu börjar detta bara bli en uppläsning av vad jag ska göra, inte för något behov av att känna mig viktig utan kanske mest som ett sätt att komma ihåg de göromål jag har:)

Det här blir nog en bra dag, känns så :)

Eller rättare sagt, jag känner att jag och andra kommer göra detta till en bra dag i mitt liv!

Kim Baung

You

And sometimes I wish I could just forget!

But still I don´t!

Finally

Snart en dusch och sedan dags att vända mina steg till S:t Andreas Kyrka för att träffa Magnus :)

Sedan träffa vännen och sedan tillbringa resten av denna dag på ett fantastiskt ställe som jag länge saknat!

Just nu känns det bra, bra :)

Kim

Dig tillkommer all ära

Och nu ska jag leva för andra så att jag lever själv!

Kanske blev inte alla ord sagda, kanske berättade jag inte allt. Men en annan tid så blir nog allt helt klart till slut!

Det känns ganska bra! Har fått en fantastisk sång skickad till mig av en kyrklig vän. Ett verk som hon skrivit själv och melodin och texten behövde jag verkligen nu...

Jag kan känna närhet             
känner Gud som i mig bor 
Kanske finns en ande
som är större än vi tror

/ Rebecka Jaxhagen


Idag är en hel del saker inplanerade, känns sköt att få aktivera sig!

Ser framemot torsdag. Finns en vän jag längtar så efter.

Och nästa helg så får jag träffa Distriktsstyrlsen igen, känns skönt att träffa Sofia igen och också dem andra underbara människorna:)

Det kommer bli sent inatt, det känner jag på mig och det trivs jag med!

Pax tecum!

Mm

En sak jag skulle vilja ändra på hos mig själv är den dåliga egenskapen att många gånger tala innan jag tänkt efter ordentligt. När jag blir ledsen och upprörd så väller orden ut, ord som sårar för att jag själv är sårad.

Idag träffade jag kära Annegret, det gjorde mig glad. Vi pratade länge och det var behövligt.

Och så träffade jag Allan och fick höra honom predika, han har en värme som alla borde få känna av.

Och ingen ska man döma, och speciellt inte någon annan, då hellre än själv, men bäst är det att låta Gud äga domen, för endast Han kan döma rättvist, inte jag och ingen annan.

Snart är en ny vecka här, då får man försöka göra bättre ifrån sig en vad man lyckats med denna vecka. Den här veckan har inte i alla avseenden gått speciellt bra. Jag önskar att jag hade hört av mig, jag önskar att jag hade stannat hemma för att bespara människor oro. Jag önskar att jag hade försökt mer och inte låtit tystanden lägra sig.

Och gång på gång blir det uppenbart att misstagens väg bara leder till smärta...

Och jag vill inte hata, jag vill inte vara besviken...

Och smärtan i bröstet börjar bli påtaglig...

Och genvägar funkar nog inte längre, dem har väl egentligen inte funkat alls hitills. Så det är kanske bäst att gå den svåra vägen, den rätta vägen!

Med förhoppning om värme och kärlek!

Att släppa taget

Det är nog dags att jag släpper det här. Du har all rätt att göra vilka val du själv finner nödvändiga och det spelar egentligen ingen roll om någon blir sårad. Det viktigaste är att vara sann mot sig själv och mot andra. Om du nu kommit på att det inte går så är det så och jag respekterar det även om jag faktiskt kan vara ledsen för det.

Det är dags att både du och jag slipper detta spel tror jag för innerst inne mår ingen av oss speciellt bra av det. Kanske har vi lurat oss själva tillräckligt nu.

Så därför hoppas jag att det går bra för både dig och mig, att vi kan finna riktigt lycka i livet som inte förtärs av oro och ängslan och dåliga minnen.

Förhoppningsvis går våra liv vidare utan att vi längre känner varandras andetag! Förhoppningsvis kan vi en dag båda finnas på samma plats utan lust att vilja vara tillsammans och bara tycka om varandra som vänner.

Jag önskar oss båda allt gott och att detta nu är det rätta för oss båda!

Många gånger talade vi om förändring, men jag hoppas att du förstår att du duger som du är! Det viktiga är att tycka att man själv duger, inte förändras för att någon annan vill, bara för att man själv vill det.

Allt gott!


Saturday

Har tänkt mig att snart börja vända dygnet rätt, som det ser ut nu blir det ofta någorlunda sena nätter och upp väldigt sent varje morgon.

Lördag idag och snart ska jag ner och hjälpa Staffi och Helene med deras flytt tillsammans. Sedan blir det middag och det är ungefär så dagens planering ser ut.

På torsdag börjar kyrkan igen och jag känner en stor glädje över det. Har varit en lång tid därifrån nu och jag känner abstinens. Efter möten och människor.

Skrev lite om status häromsisten angående tidningen IKON 1931:s tema i senaste numret. Fann en vacker bön som jag tänkte att jag kunde dela här:

Gud, Du som offrade allt för att bli som en av oss.
Hjälp oss att offra vår jakt efter status för att bli
mer som Du. Amen!


So long!

Kim Baung

Good versus bad

Och viljorna drar åt olika håll och jag själv står emellan och ser åt än det ena, än det andra hållet! Och så länge man inte vet med säkerhet är det kanske bäst att bara stå helt still, och kanske handlar det inte om att se åt än det ena, än det andra hållet, kanske handlar det om att se inåt!

Flanerade en stund i Stockholm idag och innan jag skulle bege mig mot tåget som skulle ta mig hem till Tuna så bestämde jag mig för att gå in på Pressbyrån på Centralstationen för att kanske ha möjlighet att finna något magasin att läsa under färden hem. Det gjorde mig mycket glad när jag fann en tidning på kristen grund som handlade om tro. Tidningen heter IKON 1931 och just detta nummer hade "Status" som tema. Mycket läsvärt kring detta tema som faktiskt utmanade mig själv. Hur statussökande är jag? På vilket sätt är jag det och hur bra ihop går min trosövertygelse och vilja att leva som kristen med att söka status? Kan status vara bra?

Lite av mina tankar kring ordet status är andra människors ideal och idéer om vad som är bra och vad som gör en framgångsrik och lyckad. Om jag själv ska försöka förverkliga andras förväntningar för att anses ha status så kommer jag få slita hårt och så kommer jag behöva vara väldigt flexibel eller välja bara en slags människor som mitt umgänge. Bara kristna eller bara musiker eller bara familjen o.s.v. och jag är rädd att mitt sociala liv skulle bli väldigt urvattnat och fattigt, och jag skulle inte ens vilja ha det så.

Ett stort problem idag är att många av oss hela tiden speglar oss i andra och därav många gånger blir vi väldigt missnöjda med oss själva. Någon sa en gång att Kristus är den vi ska spegla oss i och där måste jag hålla med. Inte så att vi på allvar tror att vi ska lyckas göra precis allt det han gjorde, och vara lika hängivna Gud, lika kärleksfulla och förlåtande, för det kommer vi med all säkerhet inte lyckas med och det har Gud inget problem med. Herrens fullkomlighet är större än vår ofullkomlighet och Gud ser all vår kamp. Att ändå försöka göra såsom Kristus, att följa efter honom tror jag ändå är det rätta att göra och jag tror att vi kommer bli lyckliga av det och bli mer hela människor. Och där vi inte räcker till där räcker han till och det är precis såsom det ska vara. Men det är en stor skillnad på att försöka och att ge upp!

Och allt börjar hos en själv så allt detta ska främst ses som en nerskriven uppmaning till mig själv och inte att jag vill peka med pinnar på hur andra ska leva sitt liv. Vi måste alla finna vår väg, men det är också viktigt att berätta för andra hur man själv valt att gå, för att erbjuda möjlighet och inspirera. Jag tror att vi alla har ett och samma mål i livet, alltså en universellt som inte handlar om vår egen vilja och övertygelse, utan en slutdestination. Jag kan inte med bevis säga att Kristus är den enda vägen till Gud, men jag kan välja att tro och lita på att han är min väg till Gud!

Kim Baung

Längtan efter silver

Kom hem för ett tag sedan från stan där jag shoppat bort en del av ångesten eller kanske helt enkelt bara shoppat till mig lite ytlig glädje, huromhelst, det kändes bra :)

Snart kväll, middag med sister och mami <3

Senare får vi se vart kvällen bär, jag behöver komma ut. Har varit för lång tid nu utan jobb och jag börjar bli fruktansvärt rastlös rent allmänt!

Imorgon söndag, ska ta mig upp på Högmässan är mitt mål, känner en viss längtan efter lite mässfirande, tror att jag behöver det!

Av någon anledning känns livet ganska okej, jag lever i sanningens glädje och den regerar över missmodet!

Har en massa pappersarbete att fixa här snart men jag tror jag struntar i det ikväll och satsar istället på en trevlig kväll och så tar jag hand om det andra på måndag!

Ikväll blir det umgånge på Grappa blev nyss klart, trevligt!

So long!

/K~




Och sanningen skall göra er fria

Dålig karaktär ja.

Jag har en tendens att göra fel och det är jag ledsen för och det är något jag vill ändra på.

Dock är jag Gud tacksam för min oförmåga att ljuga, det går helt enkelt inte.

Och få känslor känns bättre än dem som kommer av att erkänna sina brister och felsteg, misstag och tillkortakommanden. Ibland är priset man får betala väldigt högt men det är det värt för att få leva i sanning istället för lögn.

Och det är lätt att vara efterklok men det lär inte gå att ändra på det som har hänt, förhoppningsvis, och det är min bön, är att misstagen denna gång ska lära mig att aldrig gå samma väg igen.

Gång på gång så blir det tydligt för mig att priset man får betala för sin synd är alltför högt, man sårar människor omkring sig och någonstans sårar man främst sig själv. Jag tycker att andra är värda bättre än det här och jag tycker att jag själv är det, därför är det dags att rycka upp mig.

Och någonstans ligger alltid valet främst hos sig själv. Jag har fått så mycket gott i min väg i livet, men jag själv, av olika konstiga anledningar väljer oftast att rasera det som skulle kunna bli bra. Gång på gång!

Dags att välja rätt!

RSS 2.0