När allt blir stilla...

Varför känns idag mest som dagen efter och inte alls som den stora dag det är? Det var som prästen sa, de är nu julen börjar, inte tar slut!

Julafton var verkligen fin! Jag fick fira dagen med nära och kära. Jag fick vakna upp med min kära flickvän på morgonen och somna tillsammans med henne på kvällen och däremellan fick vi tid att spendera tid med både hennes och min familj. Vi gick på Midnattsmässa i Husby-Rekarne kyrka och avslutade sedan kvällen med glögg och bara lite egentid innan det var dags att låta ögonlocken falla ner!

Julafton hade dock sina stunder av ångest, stunder då det kändes som skalv som kommer allt närmre, men det är vardag egentligen men kanske blir det än tyngre en dag då jag mest av allt önskar att allt bara fick kännas bra i mig!

Nu är Juldagen här, har hunnit med lite läsning, lite extra sömn, övande inför morgondagens gudstjänst och ska snart försöka plugga lite. 

Salvator mundi, salva nos!

Kim Baung

Avslut

Snart ringer klockorna ut...

Ja år 2010 går sakta mot sitt slut. Jag sitter här i min säng, ser på min vackra flicka som ligger och slumrar ännu och funderar över livet, över tiden som gått och tiden som är kvar på detta år.

Tids nog kommer det nog kanske några tankar om året som gått, det finns nog mer att säga än jag kan ana just i stunden. Jag vet att det finns så många glädjeämnen att ta upp, en del sorg, nya segrar. Men innan jag gör det så måste jag nog fundera på meningen med det... vad ger det att jag berättar ut för folk vad 2010 innebar för mig? Är det en liten egotripp med självhävdelse högst på agendan, eller är det skönt att för mig själv få bearbeta och samla tankarna kring detta mycket annorlunda år? Kanske är det lite av båda, jag funderar vidare!

Däremot vill jag säga något om tiden som är kvar på detta år...

Jag tänker sätta mig själv i första rummet en stund, och jag tänker försöka låta bli att känna ångest över rätta och riktiga val!

Jag tänker glädjas över en vacker jul med människor jag tycker om!

Jag tänker spendera de sista dagarna av 2010 och de första på 2011 med min kära flickvän och hennes syster och mamma i Egypten och njuta av värmen och att vara i ett annt land några dagar...

Jag tänker minnas vad julen verkligen handlar om och förundras över det enorma som Gud lät ske...

Ordet blev kött och tog sin boning bland oss...

Och jag vill minnas att jag är helt i Din hand, att Du som bär universum också bär mig!

Kim Baung

Att härda ut

Hur mycket jag än önskar det så kan jag inte sövas ner i drygt 7 dygn för att slippa oroas, jag måste andas, måste vara medveten. Så jag tänker slåss, kämpa och gå den svåra vägen!

Och jag känner någonstans att jag är på rätt väg, att jag faktiskt kommit en bit!

Och jag är så tacksam för Hans-Christian, han vet, jag tror att han förstår, han betyder mycket och står mig så väldigt nära, han finns med mig mitt i allt det svåra. Hos honom finns ett rum, en plats, en person som gör att jag vågar, vågar vara slagen, rädd, gråtandes och erfara känslorna!

Jag kan säga att jag känner tacksamhet emot dig med ärligt hjärta och kan uppriktigt säga att du betyder mycket i mitt liv!

Kanske låter detta som en kärleksförklaring, det är det inte på det sättet det skulle kunna uppfattas. Detta är jag som vågar vara svag!

Jag tycker om att vara svag, det är en skön känsla!

Jag tänker härda ut! Jag ska härda ut!

Kim Baung

Förluster och segrar

Igår vann jag. Jag avstod och stod därmed upp för det jag sagt, en skön känsla helt enkelt!

Idag vann jag, för jag valde tillit!

Ibland klarar jag det inte, ibland finner jag sprickor i muren, många gånger letar jag nog efter dem!

Men jag väljer seger istället, för det är det enda möjliga sättet att leva detta!

Min flicka är sjuk och sover i soffan. Hon är så otroligt söt och fin och underbar och fantastisk och vacker så nu tänker jag pussa på henne!

Hallå Bruce!

Så långt borta

Ge mig något att hålla fast vid, ge mig trovärdighet hos Dig!

Känns som om jag är inne i den mest hajpade perioden på året just nu, jobb, skola, kommers, krav, överhöga förväntningar och en massa åtaganden som suger musten ur mig. Stanna tiden en stund, andas lite grann, inte behöva skynda, inte behöva göra? JA TACK!

Och jag har så svårt för dryghet och dumhet?

Jag ska springa loppet för den krans som inte vissnar, men jag behöver kraft för att orka!


Ordet är dig nära!

Jag behöver någonstans lära mig att olikhet är något som existerar och att det nödvändigtvis ine behöver vara något ont, måste kanske sluta döma andra utifrån mig själv, måste förstå att det finns olika uttryckssätt och att det finns olika stadier!

Det är inte många dagar kvar på 2010 nu och jag ser med både stor förväntan och en viss rädsla mot det nya året. Jag har gjort mitt val och det är dags för en ny fas i mitt liv nu. Jag ser med glädje på att lämna arbetslivet för några år framåt (även om jag kommer att ha en del småjobb). Jag ser framemot att flytta till Örebro med min älskade flickvän och att där bilda oss en tillvaro tillsammans. Jag känner en stor glädje över det samtal jag och min kära nyligen hade, hon har nu fått besked på sina ansökningar!

Grattis älskling, du är grymt duktig!

Jag känner en längtan efter att lämna en hel del av det som är min tillvaro nu, vad gäller krav och förväntningar, känner en längtan efter att komma iväg!

Och samtidigt så känns det lite skrämmande att nu gå in helt och hållet på 100% i studierna, men med Guds hjälp och en underbar flickvän att dela livet mitt med kommer det att gå kalasbra tror jag!

Kim

Gnagande

Jag hoppas att det ligger hos mig, jag hoppas att allt kommer att lösa sig...

Breath

Andas frid i mig!

Det är en jobbig känsla, men jag gissar att det är mina murar som sakta men säkert faller. Jag som vågar vara rädd, som vågar se mig själv som den jag är, som vågar se min verklighet och hur fylld den är av rädsla, krav och prestationsångest!

Så rädd att inte räcka till!

Och idag gick det upp för mig vad jag verkligen behöver, något som jag aldrig haft!

Men mitt i allt det jobbiga finns det så mycket ljus! Känslan av att komma så väldigt nära, att få se världens vackraste leende och låta det fylla mig med glädje. Att få erfara hur viktig en annan människa kan vara och hur otroligt viktig denna människa är. Glädjen att få finnas i en annan människas liv och att få finnas i dennes. Glädjen över hur tomt det känns så snart du inte är nära vilket är ett bevis på hur viktig du är för mig! Att få växa tillsammans!

En sådan stor tacksamhet!


RSS 2.0