Salva

Och ibland får man göra så gott man kan och lita på Guds godhet och omsorg!

Jag vill börja plugga på riktigt, gå in i det helt och hållet och jag vet att jag måste träffa ett val snart!

Nu O.C.


Svaghet!

Ibland är det starkt att vara svag. I svagheten visar sig styrkan och i svaghet så kan människan öppna sig! Så någonstans ber jag om ett krossat hjärta, ett öppet hjärta, så att Du kan komma in!

Jag lägger mitt liv, i Dina händer Gud
Jag ber om Din frid, jag släpper taget nu
Jag litar på Dig, Du bär mig i Din famn
Använd nu mig, Herre varm och sann


Kim Baung

Ordentligt!

Jag vill bara få vara jättelycklig just nu, ingen ångest, bara få vara jättelycklig, njuta av allt och låta allt gå som en dans!

Och mina tankar rör sig åt moralhållet, det är ganska jobbigt!

Kim Baung

Får jag en ny chans imorgon igen?

Ibland gör jag val som tyder på dålig framförhållning, på egoism och visar uttryck på dålig karaktär! Det är val som jag inte känner stolthet över men som jag står för, för jag känner mig själv och vet att det inte alltid går att leva upp till allt jag själv vill!

Sedan finns det val jag gör på god grund (förhoppningsvis) som leder till att jag mår väldigt bra, som ger sprudlande glädje, som gör att jag känner mig på ett helt annat sätt än jag gjort på länge!

Och så tänker jag på det viktigaste valet, det som handlar att bekänna vem som ska få vara Herre i mitt liv och förstår att det valet kan komma att leda till en frontalkrock med många andra val som jag gjort och ofta gör.

För det kommer en dag då jag måste välja, ja den dagen är redan här, Jesus står utanför porten och frågar om Han får komma in. Han har nog stått där länge, Han är tålmodig men jag själv vill inte alltid lyssna till Hans fråga, vill skjuta upp det och vara Herre själv!

Ett liv som inte levs 100% tilltalar mig inte särskilt mycket!

Men jag litar på att jag får en ny chans imorgon igen!

Och det är inte många dagar kvar nu och jag hoppas att vi finner mycket tid att umgås för att bygga något starkt som håller!

Kim Baung

Den här dagen

Panik om något! Massor med saker att göra, inte massor med tid, inte särskilt mycket ork. Vill gömma mig under mitt täcke resten av dagen och strunta i allt för jag vet inte hur jag ska hinna allt! Eller nej, jag vill inte strunta i allt, men jag vill stanna tiden och sova några timmar till (hur det nu skulle vara möjligt med timmar som går när tiden står still?)

Men men, några saker avbockade, skönt det! Snart mat, mums!

Funderar på några dagars avskildhet!



So long!

You can´t say no to me

The only thing I wanna do is to be with you,
the only thing that cannot be is me doing things together with you!

Ibland kanske hjärtat måste få styras av förståndet och jag gissar att jag snart måste bestämma mig!

För om förståndet inte får vara med är det risk att hjärtat kommer må mycket dåligt en stund framöver!

 

 






1828

Och kanske vore det bäst att bara säga nej! Nej till mig själv och nej till andra! Kanske är det vad som skulle gagna alla bäst! Varför kan tidpunkten inte vara rätt, jag klarar det inte själv, det är som om jag har en autoimmun, känslomässig sjukdom!

Som om jag måste göra de val som kommer kosta så otroligt mycket!

Att vara lojal är inte min grej, jag vet inte riktigt hur man gör. Jag är för impulsiv, för full av beslutsångest, kan inte välja.

Men jag hatar att ha det så här...

Vill vara Hans, kan nog inte vara din och inte din heller, det är nog bäst så!

Men tänk om ett dåligt val just nu kan sabba allt det som var meningen att hända. Men om det är meningen så måste det väl slå in, om Gud vill och har tänkt ut det så, eller måste jag hjälpa till själv?

Jag orkar inte hjälpa till själv riktigt just nu, just nu vill jag tänka på något annat, ta mig någon annanstans, till en fredad zon... Men det är svårt att finna en fredad zon från sig själv!

Och om Du vill, om Du kan vara mig tillräcklig så ske Din vilja, och kan Du inte vara mig tillräcklig så döda det onda Gud så att jag får uppleva den kärlek som kommer från Dig och som manifesteras i kärleksrelationer! Men vad som än sker, ske Din vilja!

min...

din...

hur?

fan...


Hhhh

Och när jag tänker efter så är det lugna hemmakvällar jag tycker mycket om...

Min väska är försvunnen för att jag inte hade huvudet med mig, hoppas den finns kvar där jag tror den är!

Nu sova, det behövs!

Kim Baung

Andas i mig

Jag vill ha vinter nu, en massa vit snö!

"Ty Du Herre har skapat mig till Dig,
 och mitt hjärta är oroligt till dess det
finner ro i Dig
" /Augustinus

---

Jag känner mig faktiskt otroligt uttråkad just nu, jag har ingen vidare lust med någonting så funderar på om jag ska lägga mig och sova snart bara för att slippa tristess och förhoppningsvis få vakna upp till en lite mer intressant dag än denna.

Eller så har jag kanske lust med hur mycket som helst men vet inte riktigt hur...

Jobb imorgon, känns bra det, känner att det måste börja hända något snart, jag har jobbat mycket i sommar men jobbet har mest bestått av att sitta vid orgeln och öva och jag behöver mer i kalendern än övningstid vad gäller jobb. Snart drar grupperna igång, snart drar skolan igång :)

Kim Baung

Att vara en hjälte

Jag har uppmärksammat en ny reklam från BRIS (Barnens Rätt I Samhället), den är uppklistrad vid många busshållsplatser så troligtvis har fler sett den. Budskapet i reklamen är att man kan bli en hjälte genom att skänka 25:- med ett sms till BRIS!

Alla vill ju vara hjälte, alla tycker förhoppningsvis att det är viktigt att värna barnen i samhället, att de ska må bra, att de ska få stöd, att de ska vara trygga. Därför kommer nog många skänka en slant och jag personligen tycker att det är bra att BRIS finns och jag tror att dem gör ett viktitgt arbete.

Men, det finns ett stort MEN, och jag vill faktiskt problematisera denna kampanj som BRIS just nu gör. Och denna problematisering gäller inte bara BRIS utan väldigt många hjälporganisationer, eller kanske i grund och botten oss människor.

En riktig hjälte vinner inte sin hjältestatus genom att skäna 25 spänn till en godhjärtad organisation. De flesta av oss kan slänga fram 25:- utan problem och skänka dem till något gott ändamål, hur många av oss däremot kan tänka oss att frivilligt ställa upp för de minsta i samhället? Hur många av oss väljer att inte titta bort när vi ser en utslagen människa i nöd, hur många av oss går fram till flickan eller pojken som gråter och frågar varför och om vi kan göra något för personen? Hur många hjälper alkoholisten upp från gatan när han eller hon ramlat omkull, hur många av oss kan tänka sig att bjuda in den fattige som samlar tomburken på middag.

Hur många av oss har kurage att stå upp för en människa som blir orättvist behandlad och stå upp mot den som begår denna orättfärdighet?

Att skänka pengar är väl fint, men jag undrar om vi inte många gånger gör det för att döva vårt dåliga samvete över att vi själva inte gör en aktiv insats för vår medmänniska. Kanske tycker vi att det är enklare att betala någon att göra jobbet åt oss.

Vi lever på en och samma jord, tillsammans, miljarder människor. De allra flesta av dessa människor kommer vi aldrig träffa, aldrig skapa en relation till, men om vi annamar tänket "att vi alla är syskon och hör ihop" så kanske vi skulle bry oss mer!

Bättre än att skänka 25:- till BRIS är att gå ut och göra Guds vilja, att älska och hjälpa sina medmänniskor och inte betala någon fin organisation att göra det åt oss.

Tänk om vi skulle våga bjuda in de fattiga, de hemlösa och smutsiga till våra middagar...

Den dagen vi gör det tror jag Guds rike slår igenom stort!

Kim Baung


RSS 2.0